IMG_20190718_130841.jpg

Ihmisellä on seitsemän sielullista keskusta, tsakraa. Ihminen voi ja saa herättää latentit kehon hermo- ja aivokeskukset, jotka ovat sielullisten tsakrojen sijaintipaikkoja ja siirtää ne passiivisesta tilasta aktiiviseen tilaan. On olemassa kehonharjoituksia, joilla tsakrat voidaan herättää. Ihminen voi muuntaa kehon energiat henkisiksi energioiksi.

Siinä kohdassa, missä hiukset muodostavat pyörteen on aivokeskus ja siinä sijaitsee positiivinen napa. Alhaalla alimmassa selkänikamassa, häntäluussa on negatiivinen napa. Näiden kahden alimman navan välinen jännite selkärangssa luo elämän kehoomme.

Näin kertoo Elisabeth Haichin kirja Ihmisen kaksikymmentäkaksi tietoisuudentasoa kortin numero 14 kohdalla. Tämän tarotkortin nimi on Tasapaino.

Ihmisen sielu ja mieli, elämä ja keho ovat suuren luokan mestariteos. Tiede ei pysty koskaan määrittämään, mistä loppujen lopuksi on kyse.

Itse palaan muinaisiin uskomuksiin, joiden mukaan sielu, joka majaansa ihmisen aivoissa pitää, on portti maailmankaikkeuteen. Yllä kuvatut negatiivinen ja positiivinen energianapa ja niiden välinen jännite on niin ikään aivan ymmärrettävää, sillä kaikessa elämässä, olemisessa ja ilmiöissä on kaksi napaa, positiivinen ja negatiivinen.

Elämä on suuri mysteeri.