IMG_20210626_112523.jpg

Puolivahingossa löysin Lemmikkilintu Kaijulin –sivustolta listan luonnonkasveista, jotka sopivat lemmikkilinnuille syötäviksi. Lähdin heti innoissani luonnosta etsimään voikukanlehtiä, horsmaa, pujoa ja ratamoa. Aluksi säilytin keräämiäni kasveja jääkaapissa, mutta ne nahistuivat nopeasti, joten asetin kasvit keittiönpöydälle maljakoihin. Nyt ne pysyvät hyvin ryhdissään ja säilyvät monta päivää hyvinä.

Keittiönpöytäni on täynnä kasveja: kaksi rönsyliljaa, orkidea, saint paulia sekä nyt nämä lintujen herkkukasvikset omissa maljakoissaan. Olen yllätyksekseni huomannut, että luonnon vihreät ja vehreät kasvit ovat kauniita maljakoissa pöydällä. Keittiömme on todellinen viherpiha! Miksi pitäisi luonnosta kukkivia kukkia maljakkoihin kantaa, kun vehreät kasvien lehdet kimpuissaan ovat todella kauniita ja tuovat suorastaan luonnon keskelle kotia!

Lintusille ovat luonnonkasvit hyvin maistuneet - sesonkituotteita suoraan luonnosta lintujen ruokapöytään. Varmasti vitamiinit ja kesän tuntu tekevät hyvää pienille linnuille.

Toki, voikukanlehtiä ja horsmaa voisi itsekin syödä vaikkapa salaatin lisänä. En ole vielä itse kokeillut, mutta ehkäpä jo huomenna?

Otetaan meidän suomalaisesta lyhyestä, mutta sitäkin intensiivisemmästä kesästä kaikki ilo ja nautinto irti – Suomen kesäinen luonto on uskomattoman hieno!