IMG_20210201_203702%20%281%29.jpg

Olen hurahtanut lemmikkikanarioihini. Alkunsa lintuharrastus sai, kun jouduin terveysongelmieni vuoksi luopumaan rakkaista koiristani. Nyt minulla on viisi rakasta kanarialintua.

 

Lemmikkilintuharrastus lienee aika marginaalista vielä täällä Suomessa, jyrsijöitä harrastetaan huomattavasti enemmän. Valitsin kanarialinnut syystä, että poikakanariat tunnetusti laulavat todella kauniisti. Tosin tytöt eivät laula juuri lainkaan.

 

Kaikista hienointa on se, kun pienet lintuset lentelevät vapaina, siipien pör-pör-hurinaa, siipien ilmavirta pyyhkäisee kasvojen ohi, kun linnut lentävät vauhdilla ohi kasvojen. Pikkulinnut ovat puuhakkaita ja uteliaita, sosiaalisia ja vilkkaita. Lemmikkilintujen idea on mielestäni se, että ne saavat mahdollisimman vapaasti lennellä ympäriinsä, tutkia paikkoja ja toteuttaa sosiaalisia tarpeitaan.

 

Kanarialinnut elävät 8-10-vuotiaiksi, joten niistä on iloa pitkäksi aikaa. Lintujen hyvään hoitoon on syytä perehtyä ennen lintujen hankkimista.  Laadukas ruoka, tuoreet monipuoliset kasvikset, kylpypäivät, häkkien puhtaana pito. Niin ikään lintujen kynsien leikkuu kuuluu säännölliseen ohjelmaan. Netistä kannattaa ensimmäisenä mennä tutustumaan Lemmikkilintu Kaijulin sivuille. Tosin Kaijulin pääpaino on papukaijoissa, ei niinkään pikkulinnuissa.

 

Kanarialinnut kuuluvat peippojen sukuun, huippukauniita peippoja, minun suosikkejani ovat harlekiinipeipot. Ehkä joskus hankin muutaman sellaisen? Linnut eivät ole yksineläjiä, joten niitä on oltava vähintäänkin kaksi. Tosin, kahta kanariapoikaa ei kannata hankkia, sillä niille saattaa tulla riitaa milloin mistäkin. Tytöt päärjäävät hyvin keskenään, on huomioitavaa, pariskunta intoutuu herkästi hankkimaan poikasia. Olen joutunut useaan kertaan vaihtamaan oikeat munat samankokoisiin puuhelmiin, joita naaras hautoo sitoutuneesti.

 

Lemmikkilinnuista löytyy todella laadukkaita blogeja, nämä harvat lemmikkilintuharrastajat ovat hyvinkin perehtyneitä ja osaavia.

 

Tutustukaa ihmeessä vaikkapa seuraaviin blogeihin:

 

Satulintu:

https://satu-undut.kotisivukone.com/suoranokat

Elämäää etelämantereella:  

http://pinkkupingviini.blogspot.com/p/kanarialinnut.html