IMG_2112.jpg

Keltainen lintu taivaan saapuu lumiseen talveen. Lunta tuiskuttaa, pieni lintu lentää pyryssä ja antaa tuulenpuuskan viedä mennessään. Lintunen suojattu on kultakehällä, kesän lämpö sitä lämmittää. Kultainen kehä suojaa antaa, linnulle taivaan, joka tullut talven keskelle vietäväksi viiman ja tuulen.

Tuuli tempaa linnun mukaan pyörteeseen niin vinhaan, että pyrstösulka sen lentää ilmaan, joka sitä hauskasti kieputtaa. Lintu laskeutuu alas pilvenhattaran läpi työntyvän vuorenhuipun päälle ja katsahtaa ympärilleen. Pehmeän muotoinen valkoinen pilvivaippa lepää rauhaisasti alempana. Sitä jatkuu silmän kantamattomiin kauniisti kumpuilevana vaippana. Pehmeää lunta hieman tupruttaa puolelle avaruuden ja lintunen pörhistää höyheniään pudottaakseen lumihiutaleen selästään.  Lumihiutaleen kaunis kuvio välähtää hopeaa, kun se putoaa selästä kultaisen lintusen.

Lintu kultainen tutkailee tarkasti puoleen ja toiseenkin. Ohi kiitää koira tuuheaturkkinen, vaaleanruskeahäntäinen ja lintu pyrähtää koiraa kohti. Se istahtaa valkealle otsalle tuon ohikiitävän koiran, jonka turkki niin pehmeä on, kuin untuvilla vuorattu pesä lintusen. Koira kiihdyttää vauhtiaan ravatessaan pilvivaipan yläpuolella niin, että ilmavirta pyörähtää takana sen. Istuessaan otsalla pehmeäturkkisen koiran lintu siipensä avaa levälleen antaen siipiensä nostaa koiran yhä ylemmäksi, ylemmäksi kohti loputonta helmenkaunista avaruutta. Lintu kultainen kanssa koiran avaruuden. Nämä lentävät yhdessä kauas, kauas kohti violettia horisonttia, joka siintää kultaisen hohteen takana.  Lintu siivillänsä koiraa avittaa, kun he lentävät avaruudessa taivaan maalaillessa kultaa ja hopeaa.

Jään perään katselemaan vaaleanruskeahäntäistä ja lintua kultaista, joka kiitää nyt vieressä koiran puskien vauhtia eteenpäin siivillänsä kultaisilla ja pienillä. Tuulihaukan nopeudella  nämä etenevät avaruudessa vaaleanpunaisen ja purppuran. Kohti kaukaista violettia horisonttia kiitävät yhdessä koira tuuheaturkkinen, vaaleanruskeahäntäinen ja lintu kultainen, pienisiipinen. Sisimmässään tietävät nämä, että yhteinen tehtävä tärkeä on ja siksi kiitävät vauhdilla vinhalla kohteeseen sen. Nyt näkyy enää pyörrevana valkoinen taustalla vaaleanpunaisen ja purppuran, kun pehmeäturkkinen ja kultasiipinen ovat häipyneet  taakse horisontin, joka violettina siintää kaukaisuudessa avaruuden.