IMG_20210120_185909.jpg


Olen vuosien ajan kerännyt lenkkipoluilta kiviä, vähän isompia ja enemmän pieniä. Kivissä on taikaa, magiikkaa, alkukantaista puhdasta energiaa. Jo se, että kiven ottaa käteen, saa energiat kehossa virtaamaan, samalla sielu saa voimakkaan buustauksen kiven energiasta. Kiven energia vaikuttaa suoraan kehon omaan energiakenttään ja sieluun.


Kivet ovat nähneet jo lähes kaiken. Historia on pitkä, monenmoista on kiven elämän aikana sattunut. Luonto on muovautunut uuteen uskoon, ihmisten käden jälki on kiven ympäristöä muokannut, eläimiä, ihmisiä on tullut ja mennyt. Luonnonvoimat myllänneet monet kerrat, salamoita, tulvia, paukkupakkasia, auringon paahdetta, syksyn ruskaiset lehdet, paksua jäätä.  


Jo aikaisemmassa kirjoituksessani chakroista olen viitannut itsehoitoon chakrahoitona. Nyt olen aloittanut itsehoidon  keräämilläni kivillä. Olen valikoinut isompia 100 gramman luokkaa painavia kiviä ja joukon sitä pienempiä. Hoidan vain yhdellä kivellä kerrallaan mukaillen chakrojen energiakeskuksia, vapaasti intuition ohjaamana.


Laitan kauneimman meditaatiomusiikkini soimaan taustalle, sytytän tuoksulamppuun tuikkukynttilän. Tällä kertaa valitsen eteeriseksi öljyksi tuoksulamppuun raikkaan ja rauhoittavan appelsiinin. Otan mukavan asennon vuoteessa villapeiton alla. Käteeni olen valikoinut vähän isomman kiven, joka on puhutellut minua jo pidemmän aikaa. Ei ole kiirettä minnekään, mitään ihmeellistä ei tarvitse tapahtua, on aikaa rauhoittua.


Kivihoidon voi aivan hyvin tehdä chakrajärjestyksessä joko alhaalta, siis jalkapohjista ylöspäin kehoa edeten, tai sitten toisinpäin. Olen kuullut, että chakrahoidoissa pitäisi aina edetä jaloista ylöspäin kohti päätä, mutta olen itse sitä mieltä, että on hyvä kysyä itseltään, tai hoidettavalta, kumpaan suuntaan haluaa kivihoidon etenevän. En kuitenkaan suosittelen asetettavan kiviä kurkkuchakran päälle tai pään alueelle. Jos kuitenkin näin haluaa, on ehkä hyvä valita tätä varten kooltaan pieni kivi.


Chakroista maatähti tai juurichakra kuvastavat maa-Äitiä, nämä ovat lähellä luontoa, kiviä, kallioita, puita ja metsiä. Mitä ylöspäin chakroja pitkin etenee kohti päätä, lähestymme taivasta, avaruutta ja mystiikkaa. Meissä yhdistyvät molemmat, niin Äiti-maa kuin taivaskin, sillä meillä on keho, josta meidän on pidettävä huolta, niin ikään meillä on sielu, jota on syytä vaalia, oppia itseä ja toisia rakastamaan, oppia toisille antamaan.


Näin on hyvä olla,


villainen viltti lämmittää, kiveä voi siirtää tuntemusten mukaan seuraavaan ja sitä seuraavaan paikkaan chakroja pitkin edeten joko alhaalta ylös tai ylhäältä alas. Omaa intuitiota on aina hyvä kuunnella ja kunnioittaa. Ei ole kiire minnekkään, appelsiinin tuoksu rauhoittaa että piristää, linnut laulavat, pienten lintujen siipien kahinaa, siipien ilmavirta pyyhkäisee ohi kasvojen...


Stonehenge 

https://www.avaruus.fi/uutiset/maa-ja-lahiavaruus/stonehenge-rakennettiin-keskitalven-rituaaleja-varten.html


Manpupuner 

https://www.rbth.com/travel/331725-manpupuner-russia-urals-stones