IMG_20200614_111049.jpg

Kalevalaisen jäsenkorjauksen mestari Katja Rajala (Terve.fi 5.7.2018):

”Kalevalainen jäsenkorjaus on kehon mobilisaatiohoito. Sen ­tarkoituksena on laittaa nivelpinnat kohdalleen, ­avata kalvo­rakenteita, käsitellä jänteitä ja nivel­siteitä, parantaa lihasten liikkuvuutta ja vapauttaa puristuksissa olevia hermoja.

Hoidossa käytetään hyväksi kehon omia liikeratoja. Lihaskireyksiä saadaan vapautettua, kun lihaksia venytetään niiden liikeratojen mukaisesti.

Kun kireys hellittää, ­kudosnestekierto ja verenkierto vilkastuvat ja lihakset saavat paremmin happea ja ravintoaineita. Tämä helpottaa uusien solujen tuotantoa.

Hoidossa ei ”niksautella” niveliä. Kaikki tehdään asiakkaan ehdoilla ja kehon viestejä kuunnellen.

– Usein ajatellaan, että mitä enemmän hoito sattuu, sitä tehokkaampaa se on. Se ei pidä paikkaansa, sillä silloin kehon puolustusmekanismit heräävät ja kivut saattavat pahentua, Katja sanoo.

Mitä rennompi keho on, sitä paremmin liikeratojen korjaaminen onnistuu.”


Yläneellä Varsinais-Suomessa asuva sukulaistyttöni opiskelee kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi ja voin kokemuksesta sanoa, että hoito tuntuu uskomattoman hyvältä – kolottavat ja pahoin jumittavat jäseneni saivat suuren helpotuksen ja olen suorastaan hämmentynyt, miten osaavat kädet Sallalla oli, vaikka opinnot hänellä on vasta aivan aluillaan! Opinnot kestävät kaikkiaan kolme vuotta.

Kannattaa kokeilla ainakin yhden kerran kalevalaista jäsenkorjaushoitoa, itse suositan !

Terve.fi 5.7.2018 julkaistu artikkeli kalevalaisesta jäsenkorjauksesta:

https://www.terve.fi/artikkelit/vaivaako-kipu-kokeile-kalevalaista-jasenkorjausta