IMG_2775.jpg

Olisiko ihmiset ennen vanhaan voineet uskoa, että kivisien planeettojen rinnalla avaruudessa myös planeettoja, jotka pelkästään kaasua on ? Olisiko tähtitieteilijät ennen vanhaan uskoneet, että asteroidien kivisten rinnalla avaruudessa myös asteroideja jäisiä on ?

Entäs sitten tuo pimeä energia avaruuden, joka tähtitieteilijöille edelleenkin täysin mysteeri on? Ihmisen silmä ei koskaan nähdä voi, mitä tuo energia sisällään pitää, eivätkä nykyiset tähtitieteen laitteet vielä sitä voi määrittää. Mitä tuo energia pitää sisällään, miltä se oikeasti näyttää, kun sitä lähestulkoon kaikkialla avaruudessa on ? Tähtitieteilijät ympäri maailman yrittävät asiaa kuumeisesti selvittää. Kenties uudenlainen maailma ilmestyy, kun tulevaisuuden laitteilla näkymät pimeään energiaan avautuu ?

Tähtitiede todellinen jännitysnäytelmä ikuinen on. Jos vaikka ottaa käteensä Tähtitieteellinen yhdistys Ursan lehden Tähdet ja avaruus (linkki), niin aivan huikean jännittäviä asioita avaruudesta oppia saa. Avaruus ikuinen mysteeri ihmisille on. En usko, että koskaan ihmiskunnan tulevaisuudessa tähtitieteilijät saisivat kaiken maailmankaikkeudesta ymmärtää, joten jännitysnäytelmä jatkua saa.

Tähtitieteilijät avoimia mieleltään ovat eivätkä sulje pois ajatusta siitä, ettemme ainoita eläviä olentoja maailmankaikkeudessa ole. Itse avaruudenmaisemat eteerisinä, kauniina näen, planeetat, tähtisumut, maisemat kauneimmat, galaksit pyörivät hiljalleen aina vaan. En halua meditaatiosilmiäni sulkea, sillä aina jotakin kaunista, jännää nähdä saan.

Hyönteisillä joillakin erikoinen näkökyky on. Yöperhonen näkee öisen maiseman kuin infrapunakameralla pimeää katsoisi. Jotkut käärmeet näkevät maailman lämpökameroiden tavoin. Varmasti tutkijat vielä kummallisempia näkö- ja suunnistustapoja eläinkunnasta löytää saavat, kunhan vain menetelmiä uusia keksitään.

Avaan silmäni meditaatiomoodiin ja häivyn hetkeksi avaruuteen eteeriseen, vaaleanpunaiseen, vihreään ja oranssiin. Maapallo sininen taakse jää ja suuntaan kohti kirkkautta, kun Universumin auringon jälleen nähdä saan.