IMG_0011.jpg

Avaruudessa istuskelen ja tutkailen tähtitaivasta kiehtovaa. Planeetatkin meidän aurinkokunnan tutuiksi tulleet ovat; Saturnuksen ympärillä tutut renkaat, Jupiter kaasusta on kokonaan, lähinnä Aurinkoa Merkurius, Marsiin ehkä lähiaikoina ihminen matkustaa? Kaikki kauniisti kuin oppikirjoissa: Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus. Niin se meni ! Kaikki tuttuja meditaatiomatkoiltani ovat, mutt’ nimet hieman hakusessa on.  

Tähtikuvioidenkin nimet hukassa on, vaikk’ kaikki tähtikuviotkin tutuiksi tulleet on. Tärkeintä on, että ne loistavat niin ihanasti, kuin jo aikoinaan. Siellä ne kaikki taivaalla pysyy sen jälkeenkin, kun ihmiskunta jo mennyt nukkumaan.

Kas, tähdenlentoparvi syöksyy kohti öisen maan ilmakehää. Meteorikappaleet törmäävät ilmakehään ja sinkoutuvat tulipalloina ilmaan. Nappaan ne kuitenkin taitavasti käteeni ja laitan ne takaisin paikoilleen.

Pyrstötähti matkaansa jatkaa, yhä vain kiertää omalla radallaan ja aika ajoin loistaa taivaalla päällä ihmisten, kun auringon valo sen pyrstöstä heijastuu; kuin kukkanen kaunein taivaalla lentäis, hohtaa kultaa ja hopeaa.

Oi, avaruus ihmeitä on täynnä. Eteeriset taivasmatkat kauniita on, mutt’ yhtä ihanaa on tutkia avaruutta päältä maan. Katse kohti taivasta ja matka jännittävä voi alkaa; tähdenlennon saatat hyvinkin jo ensi yönä nähdä, jos taivas kirkkaana aukeaa !