IMG_6588.jpg

Taivaan portille nainen meni. Koputti oveen ja ovi aukesi. Oven kynnyksellä Suuri Henki seisoi ja kysyi ”Tännekö haluat ?”. ”Kyllä” vastasi nainen, ”aikani on jo tullut”.

Nainen ryhtyi kertomaan kuinka suosittu, pidetty ja hieno ihminen on. Luetteli ystävät monet ja kertoi jopa hyväntekeväisyyteen lahjoituksia paljon antaneen. ”Hienoa !” vastasi Suuri Henki ja kysyi ”Oletko koskaan pahaa tehnyt ?”. Nainen vastas ”No, kerran kiusasin yhtä poikaa, mutt’ hän oli kyllä sen ansainnut”. ”Hyvä” vastasi Suuri Henki.

Kerran taivaan portille poika meni. Koputti oveen ja ovi aukesi. Oven kynnyksellä Suuri Henki seisoi ja kysyi ”Tännekö haluat ?”. ”Kyllä” vastasi poika ”aikani on jo tullut”. Suuri Henki kysyi ”Oletko hieno ihminen, oletko tehnyt paljon hyvää ?”

Poika seisoi hiljaa, katseli alaspäin kynnystä eikä virkannut hetkeen mitään. Sitten hän hiljaa sanoi ”Mulla ei yhtään ystävää, huono ihminen olen. Mua paljon kiusattu on, mutta kerran tapasin ihmisen, joka oli hyvä mulle.”  ”Hyvä” vastasi Suuri Henki.