IMG_5017.jpg

Katso tähtitaivasta yllä talven. Tutki silmilläsi loputonta yönsinistä kattoa, jossa tuikkivat kirkkaat taivaan tähdet. Löydä seasta tähtien joukko planeettojen. Avaruus on loputon vailla rajoja levittyvä puutarha tähtien sekä planeettojen. Yönsinistä. Katse jatkaa matkaansa kohti ääretöntä avaruutta. Ihminen ei tunne vieläkään  salaisuuksia kaikkia avaruuden,  vaikka se sielujamme kiehtonut ikuisesti on.

Galaksit pyörivät hiljalleen toinen toistensa rinnalla. Kaasupilvet vihreät ja lilat leijuvat vailla suuntaa. Avaruudessa ei aikaa tunneta, ei ole kiire minnekään.

Tähdenlento yksi ja toinenkin, joukko tähdenlentoja vilahtaa taivaalla sinisellä.

Täysikuu. Valokehä kuun ympärillä mitä kauneimmin hohtaa.

Kaukaisuudessa planeetta kiveä ja tuhkaa. Rinnalla sen planeetta eteerinen loistaa vaaleansinistä ja kultaa. Toinen toisistansa eivät nuo tiedä mitään vaikka vieri vierekkäin ovat ollet jo ennen aikoja ajanlaskujen. Avaruuden henget, nuo vikkelät ja vilkkaat, puuhaavat askareitansa monenlaisia, asukkaat planeetan vaaleansinisen. Kehräävät kultaa ja hopeaa.

Varovaisesti enkeli sormellansa siirtää planeettaa tuota vaaleansinistä ja kultaista. Planeetta nätisti seuraa sormea enkelin, mut’ kun enkeli sormenpäästänsä planeetan vapaaksi päästää, lennähtää planeetta tuo eteerinen takaisin omalle tutulle paikalleen rinnalle planeetan kivisen ja tuhkaisen. 

Vieressä planeetan eteerisen, vaaleansinisen ja kultaisen, siintää planeetta vaaleanvihreä hopeinen. Se pyörähtelee radalla ellipsinmuotoisella hiljalleen, niin hiljaa, ettei kukaan kuulisi. Kaveri tämän, vaaleansininen kultainen, vierellä sille vilkuttaa, kun henget tanssahtelevat kepeästi tilassa painovoimattomassa avaruuden, hypähdellen puolin ja toisin väliä vaaleansinisen ja vihreän hopeisen.  

Avaruuden puutarha eteerinen, mitä kauneimman värinen, levittyy loputtomaan avaruuteen joukkoon planeettojen kivisten ja tuhkaisten. Rinta rinnan, limittäin lomittain, vain äärettömyys näitä rajoittaen.

Mielikuvitus pienen enkelin jatkaa kulkuansa puutarhassa eteerisen avaruuden. Enkeli hypähtelee tanssahdellen planeetalta toiselle, keltaiselta vaaleanpunaiselle, turkoosin jättää väliin, tekee ilmavan hypyn luo planeetan vihreän, levittää kultaiset siipensä auki, lähtee lentoon ja jättää kaiken hetkeksi taakseen.