IMG_0209.jpg

Sammaleisen kostean kuusimetsän siimeksessä asuu tonttuyhteisö, pieni, muttei vähäinen. Tontut nämä vanhan kuusimetsän istuvat ringissä punaisiin ja harmaisiin huovutettuihin villapukuihin sonnustautuneina, isot mansikkaiset tonttupipot päässään. Tontut pitävät käsissänsä pieniä lahjapaketteja, vaalean kullanväriseen kääreeseen kiedottuina, hopeisella langalla sidottuina kauniiksi paketeiksi. Mitä ihmettä lahjapaketeissa lienee ?

Ah, nyt näen ! Kun katselen vähän tarkemmin, niin huomaan pakettien sisältä hohkaavan kullan kultaista energiavaloa, kuin pienet taskulampun valot loistaisivat pakettien sisällä. Tontut nostavat kätensä ilmaan samaan aikaan pidellen kultaisia lahjapaketteja ylhäällä, ikään kuin tavoitellen taivaan valoa. Yht’äkkiä valo repeää loistamaan kaikkialle ! Pakettien kääröt lennähtävät ilmaan, kun kirkas kultainen valo räiskähtää ilmoille valaisten koko tienoon täyteen kultaan. Tontut huokaavat yhteen ääneen suuresta helpotuksesta ja käpertyvät kippuraan kietoen kätensä polviensa ympärille ja tuon tuosta katsahtavat kirkasta valoa levittäen kätensä kohti kirkastusta.

Valo kirkastuu kirkastumistaan ja leviää yhä suuremmalle alueelle tiheän kuusimetsän siimeksessä. Tontut ovat vaipuneet meditatiiviseen tilaan. Tonttuja tuskin enää pystyy erottamaan kirkkaan kultaisen valon seasta, kun valo niin kirkkaasti häikäisee silmiä. Metsän hämy vaihtuu kultaiseen taivaan valoon, valoon ikuiseen ja kirkkaaseen. Kultainen valo on peittänyt kaiken alleen ja kas, metsä on vaihtunut taivaaseen lempeään. Taivaan pehmeät valopilvet kumpuilevat silmän kantamattomiin. Pehmeää valkoista, kultaa, hopeaa, hieman vaaleanpunaistakin. Kultainen valopatsas on nostanut tonttujen yhteisön taivaan hellään huomaan heidän istuskellessaan ringissä ympärillä kirkkaan valon.

Hieman alkavat tontut vapautua syvästä meditatiivisesta tilastaan ja puheen sorinaa alkaa hiljalleen kuulua. Valo kirkas on niin kaunis, kepeä ja raikas, että ihan sydäntä lämmittää. Valo suurenee levittyen kauniisti ympäri Universumin tähti- ja pilvitaivaita, kultaisten sadepisaroiden tipahdellen keveästi tonttujen mansikkalakkien päälle.  Kaikki muuttuu iloiseksi. Tontut tirskahtelevat toinen toisillensa, vilpitöntä naurua, jorinaa, tyytyväistä myhäilyä.

Universumin tähtihetket kultaisen valon loisteessa. Tontut tyytyväiset ja iloiset istuskelevat ringissä vaappuen puolelta toiselle vähän toinen toisiansa tönäisten, kun nauru viaton, hieman railakaskin, kumpuaa sydämistä noiden, ihanien mansikkatonttujen!