IMG_2868.jpg

Kostean, sankan kuusimetsän alla kasvillisuus sammaleinen, varpuinen on. Kuusien rungoissa naavaa, jokunen sienikin on. Kiviröykkiö nousee hieman seasta varpujen. Siellä asuu metsätontut erikoiset, sillä niitä avaruustontuiksi kutsutaan.

Peukalon kokoinen metsätonttu harmaa-asuinen, punainen tonttulakki, pitkä naavaparta kömpii pesästään, haukkaa raitista ilmaa sisuksiin, silmiänsä siristää. Taas päivä uusi, pitääpä tutkailla tilanne, missä mennään taas.

Tonttu seasta vihreiden varpujen hieman vartta varvun syrjään työntää, tunkee päänsä aukosta ja syvään hengähtää. Hieman silmiänsä virittää ja kauneimman avaruusmaiseman edessään nähdä saa. Vaaleaa persikkaa, kerman valkeaa. Kultaiset säteet Universumin auringon kauniisti avaruusmaiseman valaisee. Joulun tuntua ilmassa väreilee.

Ei näillä tienoin maallisia maisemia enää näy, vaan pitkät matkat saa vaeltaa, ennen kuin seuraavan planeetan nähdä saa. Mutt’ autiota tämä tienoo ei oo. Tontut ja avaruuden matkalaiset muut reittejä, polkuja tehneet ristiin rastiin, siirtyvät paikasta toiseen kaukaiseen. Viestipiuhoja viritetty on eri suuntiin, kaiken kaikkiaan vipinää ja touhua kaikenlaista on. Vilkasta on liikenne moniin suuntiin, vaikka maisema autiolta, suorastaan tyhjältä nopeasti katsottuna näyttää.

Tontut viisaita ovat, ikiaikaiset viisaudet ovat heillä hyvässä tallessa, uusimmat uutiset Universumista aina ensimmäisinä kuulla saavat. Heihin luotetaan joukossa avaruuden asukkaiden, heidän esi-isätkin jo tunnettiin paikoissa kaukaisimmissa avaruuden. Avaruuden rajojen ulkopuolellakin tontut ja niiden hyvä maine edelleenkin hyvin tiedetään.

Tonttuja kiinnostaa uutiset uudet, he välittävät sitä edelleen, minne haluavat vaan. Heillä sydän hellää kultaa ja viisaus yhdistyy voimaan rakkauden. Sellaisia nämä tontut ovat ja se kaikkialla tiedetään.

Se mitä tontut todellisuudessa saavat aikaan, se salaisuudeksi ihmisille jää. Meidän ei tarvitse kaikkea itse tietää, riittää kun luottaa tonttujen vanhaan viisauteen, hyvyyteen ja avarimpaan rakkauteen.

Eläköön tontut ! Eläköön, eläköön !