Pihlaja.jpg

Maailmassa kasvaa juurekset monet, vihannekset, marjat, yrtit, sienet ja muut. Riisi ja viljat osaamme jo syödä. Salaatti vierellä lautasen mukava raikas lisä on. Kastikkeessa salaatin tietysti valkosipuli ja inkivääri on.

Kuullota oliviiöljyssä kasvikset monet, mausta mausteilla kaukomaiden, sijoita oheen riisin, nuudelin tai muun.

Juustoa, munaa, kermaa voi kasvisten joukkoon laittaa, piirakka tai pitsa maukkain valmis kohta on. Muista oliivit vihreät tai mustat !

Keitä linssit, pavut, aseta pussiin, piilota pakkaseen. Sieltä helppo on ottaa, sulatella, lämmitellä, sekoitella ruokaan valmiiseen. Marinoituja tofupihvejä voi paistaa.

Idut sopii monenlaiseen ja niitä voi itsekin kasvattaa.

Käytä kasvikset tuoreet, mutt’ pakasteestakin hyvin ottaa voi.

Ei tarvitse olla monimutkaista ja hankalaa, helpostikin voi aterian valmistaa.

Kirjastot, kaupat pullollaan on kirjoja erilaisia; kasvisruoan parhaiten taitavat mestarit intialaiset, jotka myöskin mausteiden salat tuntevat kuin taskunsa omat.

Mausteilla monilla saa vaihtelua makuihin, väriä, tuoksua huumaavaa huoneistoon. Yrteillä tummanvihreillä kruunaat annoksen, kun päälle vihreää laitat. Myös valmiita maustetahnoja voi ostaa !

Leivo makeat piirakat, tortut, kaakut ja muut, väliin marjoja kesän, tai vaikka hilloa pihan kirsikoista. Väliin kuppi kahvia tai vihreää teetä ja pari ajatusta-zen.

Mielikuvitustakin voi hyvin käyttää, kokeilla tyylejä monia, uusia menetelmiä ja tapoja keksiä.

Jos liikut paljon, käy kaupasta herajauhetta maistuvaa ja lisää se kylmään veteen, niin proteiinia varmasti tarpeeksi saat.