IMG_20210714_120304.jpg

Olen jo vuosikymmeniä ollut vegetaristi, mutten suinkaan vegaani. Päätin tarjota vegaanisukulaiselleni proteiinipitoisen vegaanivaahtokakun mansikoilla nyt mansikka-ajan kunniaksi. En ollut koskaan käyttänyt liivatteen korvaavaa kasvisvalmistetta Vegegeliä ja nyt sitten on se ensimmäinen kerta. Löysin netistä muutaman Vegegeeli-juustokakkuohjeen, mutta päätin valmistaa kaakun oman pääni mukaan – siis pienellä jännityksellä.

Näin sen tein:

Pohjaan 200 grammaa Digestive-keskejä murusina ja siihen sekaan 80 grammaa Flora Culinessea kuumennettuna.

Täyte:

Liotin vedessä yön yli 2 dl cashew-pähkinöitä. Valutin liotusveden pois ja survoin sauvasekoittimella pähkinät. Lisäsin siihen paketin Jalotofu Pehmeää. Mukaan 1 dl sokeria, ripaus vaniljasokeria. Mukaan Alpron Greek Style Vanillaa (high in protein). Sekoitus sähkövatkaimella hyvin. 

Vispikermana Aito Kauravispi 2 dl vispattuna toiseen kulhoon ja tämän nostelin kauhalla varovasti edellisten joukkoon.

Nyt sitten Vegegelin vuoro:

Sekoitin vispilällä kaksi pussia Vegegeliä kahteen desiin soijamaitoa. Jatkoin vispaamista ja kuumensin seoksen lähes kiehuvaksi. Jatkoin kuumennusta 2 min siten, että seos höyrysi, melkein pulpahteli ja lopuksi sakeni. Nostin levyltä ja aloin sekoittaa sitä täytteeseen: sähkövatkaimella täytettä vispaten toisella kädellä kaadoin nauhamaisesti Vegegeliseosta täytteeseen. Aika nopeaa tahtia täytyi edetä, sillä nettikirjallisuuden mukaan Vegegeeli jymähtää klimpiksi todella nopeasti ( näin ei kuitenkaan minulle käynyt). Kun kaikki liemi oli vispattu täytteen joukkoon, kaadoin täytteen rivakasti keksipohjan päälle nuolijalla avustettuna.

Nyt jääkaappiin seuraavaa juhlapäivää odottamaan.

Tuoreet mansikat kaakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Makuraati oli tyytyväinen, 10 pistettä !

Nyt Vegegeelistä rohkaistuneena aion sitä käyttää jatkossakin ainakin vegaanikakkujen hyydyttämiseen, sillä kermavaahdon kanssa on netin mukaan juoksettumisriski, sillä Vegegeeli täytyy kaataa täytteeseen kuumana!

 

Tässä yksi ohje vegaanijuustokaakusta Vegegeliä käyttäen: 

http://ruoka-alkemisti.blogspot.com/2021/05/sitruuna-passion-juustokakku.html?m=1