IMG_5684.jpg

Nousen laiturin puisia portaita vedestä ylös kohti kauneinta kesäpäivää. Hiukseni märkinä vettä tippuu, aurinko kuivaa ne kohta jälleen. Uintiretki järvessä ihanuutta raikasta. Nyt seison laiturilla märkänä, mieleni kuin uusi tervehtii aurinkoista kesäpäivää.

Jään laiturille hetkeksi seisomaan, katson järven pintaa ja pieniä laineita sen. Järvenpinnasta auringonsäteet kauneimmalla tavalla takaisin ylöspäin heijastuu, jonkinlainen värinä taivainen pinnalla veden.

Avaan käteni kohti vedenpintaa ja käännän katseeni taivaanrantaan. Elämänlanka kultainen heiluu taivaasta vapaana ja kevyenä kuin untuva pienen lintusen, jota Taivaan Isä hellyydellä lennättää. Sieluni lähtee kultaista lankaa taivaaseen seuraamaan. Hetkessä eteeni kaunein maisema avautuu. Kultaiseksi säteet Universumin auringon koko tienoon peittää. Kaukaisuudessa taivaanrannalla vuorijono turkoosina siintää. Kaikkialla rauhaa ja rakkautta huokuu. Samainen järvi taivaalla edessäni lepää, hopeisena pienet aallot leikkivät kilpaa, kultainen lanka veden pinnalla nyt keinuu. Koirani iloisina juoksevat pinnalla veden, tassujen alla loiskahdus käy.

Lähden kulkemaan järven rantaa. Kuusikko väkevästi kasvaa rannalla veden, vahva tuoksu pihkan ja havun. Edessäni rannalla laakea kallio vaaleanharmaa ja päätän sen päälle jäädä aikaa viettämään. Istahdan alas, jalkani ristiin panen, käteni levitän kohti vettä liplattavaa, aurinko selkäni takaa lämpimästi paistaa.

Paikka on taianomainen. Luonto nätisti rauhaan kietoutuu, aurinko paikasta iloisen luo. Jotenkin ilo on yhtynyt rauhaan luonnon; avaruusmaisema niin todelliselta tuntuu, etten oikein tiedä missä mä oon.

Lootusasentoon itseni varovasti asetan, päätän hetkisen meditaatiolle omistaa. Silmäni suljen ja kaikki kullankeltaiseksi muuttuu. Vinhaa vauhtia taivaan korkeuksiin lennän, kultainen lanka yläpuolellani heilahtaa. Se suuntaa minulle antaa ja niin kepeältä kaikki tuntuu.

Hetkisen taivaassa lennän ja kun silmäni avaan, raikkaan järven rannalla edelleenkin istun. Ajattelen, kuinka kaunista voikaan olla ! Koirani hassut leikkiä lyö, tassut tanssivat pinnalla veden. Sieluni juuri nyt tätä kaipaa ja mietin kiitollisna kuinka onnellinen oon!  Tätä hetkeä en unohda milloinkaan !