IMG_4792.jpg

Valkoinen pilvivaippa peittää tienoon, se huokuu väriään puhtaimman lumen. 

Säde pilkahtaa sisältä kastepisaran. Säteessä auringon välkkyvät värit taivaan sekä auringon; värejä kukkien kesäisten, punainen, keltainen, sininen ?

Sateenkaari lomassa harmaan pilviharson, maalailee taivaalle kauneinta väriloistoaan, joka ihmisen hetkeksi pysähtymään saa. Kosketus taivaan, kanssa enkelten ?

Muunnelmat eri värien niin kauniit, ettei niillä sanoja omia olla voi! Lilaa, turkoosia, purppuraa ja sekoitukset kaikenlaiset, mitä ikinä vaan kuvitella voi.

Värit ovat lahja sille, joka kauneuteen haluaa kurkistaa. Värit ihanimmat loistavat kukkakedoilla, puutarhoissa villeimmissä maan. Taivaanranta sininen taikka kultainen, ehkä sekoitus sen ?

Vivahteet värien niin monet, että yllätys aina, kun uuden yhdistelmän nähdä saa. Kyllästyä ikinä ei voi, kun taivas ja maa luovat väriloistoaan; hehkua sateenkaaren, kukkien, tyyneimmän veden niin kirkkaan, että pohjalle asti voi helposti kurkistaa.

Mekon helmat kirjavat liehuvat, huivi värikäs kadulla kaupungin. Taiteilija maalannut on kauniin talulun, johon värit valinnut huolella on.

Porkkanat, vihannekset kaikenlaiset. Mansikat, juurekset tiskeillä torin; punainen, oranssi, keltainen.

Taivas sininen, järvi niin tumma, auringonsäteet tanssivat rytmissä laineiden.

Katso maailmaa värien läpi ja tunne riemu, ilo, jota ne kuvastaa. Värit ovat lahja sille, joka luontoa ja elämää rakastaa!