IMG_20211020_121422.jpg

Flute shakuhachi

 

Japanilainen teeseremonia

”Ichigo”, ”hetki”, ”kohtaaminen”. Japanilaisessa teeseremoniassa on kyse on uniikin hetken luomisesta zen-meditaatiorituaalin mukaisesti. En ole itse päässyt mukaan aitoon japanilaiseen teeseremoniaan, mutta luon sellaisen keittiööni, tänään tarjoilin teeseremonian rakkaalle aviomiehelleni.

Teeseremonian isäntä tai emäntä haluaa tarjota kutsuvierailleen täydellisen rauhan hetken.

”Me juomme teetä unohtaaksemme meluisan maailman”

                                -Tien Yiheng-

https://mielenihmeet.fi/teeseremonia-ja-tietoinen-meditaatio/

 

Fengshui (fēngshuǐ, tuuli-vesi), on tuhansia vuosia vanha kiinalainen ympäristöoppi. Fengshuin päämääränä on luoda rakennettu ympäristö, joka edistää ihmisen hyvinvointia. Fengshuin peruskäsite on qi-elämänenergia, jonka vapaata virtaamista fengshuissa pyritään monin eri tavoin parantamaan. Muita keskeisiä periaatteita fengshuissa ovat esimerkiksi ilmansuuntien vaikutukset, ”viisi elementtiä”, jin jang sekä numeroiden ja mittojen merkitykset.

Väreillä on hyvin voimakas vaikutus ihmiseen, piristävää keltaista, rauhoittavaa sinistä, seesteistä valkoista. Tämä on totta. Itse käytän maalauksissani paljon kirkkaan keltaista, oranssia, vihreää, vaatetuksessani taasen olen mukavimmillani hillityissä väreissä. Fengshui tarkastelee värien vaikutusta muun muassa kodin sisustamisessa.

Fengshui värit ovat jaoteltu viiteen elementtiin: tuli, maa, metalli, vesi ja puu.

Tulen värit ovat punainen, oranssi ja violetti.

Maan värit ovat hiekka, beige, ruskea sekä keltainen.

Metallin värit: valkoinen, harmaa, kulta, hopea ja kromi.

Veden värit ovat musta ja sinisen eri sävyt.

Puun väri ovat vihreä.

https://www.riikkapontynen.com/fengshui-varit-ja-niiden-vaikutus/

 

Qigong on elämän energian harmoittamisen taidetta ja sen kierrättämistä harmonisesti koko elimistöön ikivanhaan kiinalaiseen tapaan.

Qigong 20 minute daily routine:

https://www.youtube.com/watch?v=cwlvTcWR3Gs