IMG_20210616_101330.jpg

Prisma-dokumentti Pelastakaa mehiläiset.


Katsoin sattumalta ensimmäisen osan tästä kaksiosaisesta dokumentista ja olin tyrmistyneen yllättynyt mehiläisten ja muiden pölyttäjien tilasta meillä sekä maailmalla.


Siirryin tuolta istumalta luomun käyttäjäksi.


Luomu on kalliimpaa, mutta haluan omalta osaltani ottaa vastuun tästä äärimmäisen tärkeästä aiheesta. Säästän jostakin muusta.


Jos kukaan ei osta luomua, eivät kaupatkaan tuo niitä enää tarjolle.


Hyönteismyrkyt ovat myrkkyä kaikille pölyttäjille, aiheesta löytyy kaikki tarpeellinen tieto tässä dokkarissa.


Myrkyt eivät välttämättä heti tapa pölyttäjää, mutta aiheuttavat hyvinkin graaveja ongelmia näiden elämään, ja elämä jää lyhyeksi, tuskaiseksi, jälkeläistuotanto epäonnistuu.


Haluan auttaa luontoa, haluan omalta osaltani auttaa ihmis- ja eläinkuntaa, planeettaa, luonnon moninaisuutta.


Ostan jatkossa luomua niissä puitteissa, kuin sitä on tarjolla.


Niin ikään suuri teko on jättää omalle pihalle villikukkia, luonnon niittyjä kasvamaan – turha ruohikon parturointi on turhaa sekä tuhoisaa pölyttäjille.


Pavekkeille voi istuttaa ruukkuihin vaikkapa ruiskaunokkeja, jotka ovat helppoja kasvattaa ja houkuttelevat mukavasti mehiläisiä ja muita pölyttäjiä. Siten aion itse tehdä heti ensi kesänä, kun suunnittelen parvekeistutuksia! Minulla sattui olemaan monena vuotena parvekkeella ruukuissa kasvamassa ruiskaunokkeja - upeat siniset kukat, kimalaisten kesäistä pörinää, pöhinää pienten hyönteisten.


Prisma-dokumentti on innostava, niin ikään kiinnostava sekä informatiivinen katsaus mehiläisiin, pölyttäjiin ja niiden elintärkeään asemaan luonnossa, luonnon moninaisuudessa, ihmisten ruokahuoltoon, kaikkeen:


pölyttäjät, mehiläiset, kimalaiset, hyönteiset kaikenlaiset


- nyt on heidän aika !